Over Herstel-werk

Wie Herstel-werk zegt, zegt Joke Verburg. Daarom iets meer over mijzelf.

Ik ben Joke Verburg-Versluis (1962), getrouwd, moeder van vier grotendeels volwassen kinderen. 

Mensen fascineren mij. Ik wil graag mensen écht ontmoeten. Het is mijn passie een stukje met iemand op te lopen als dingen in het leven niet vanzelfsprekend zijn. Het stemt mij dankbaar als ik zo voor mensen van betekenis kan en mag zijn.

De basis van mijn werk is, dat ik geloof dat dialoog en verwondering - in plaats van oordeel - de ander en jezelf tot hun bestemming brengen. Ik luister, vraag door. Samen met de ander ga ik op zoek naar dieperliggende thema‚Äôs. 

Daarbij kijk ik naar het bredere en unieke plaatje van iemands leven en werk. Patronen die zijn gevormd in het gezin waar je bent opgegroeid, hebben invloed op hoe je je later opstelt en kunt opstellen in je persoonlijke en professionele relaties. Mijn kracht ligt in het luisteren, benoemen en teruggeven van dieperliggende thema's. 

Ik vind het belangrijk mensen te stimuleren zelf verantwoordelijkheid te nemen voor hun situatie, maar ik wil ook mensen helpen om te leren de ander eigen verantwoordelijkheid te laten. 

Mijn eigen mooie en de minder makkelijke ervaringen en relaties in het leven hebben mij gemaakt tot wie ik ben. Na jaren gewerkt te hebben als directiesecretaresse ben ik mij gaan scholen rondom het contextuele gedachtegoed. De mix van mijn levenservaring, (mensen)kennis en christelijke levensovertuiging maken dat ik zonder oordeel naast mensen wil staan.

Al meer dan 20 jaar ben ik in verschillende rollen betrokken bij het basis- onderwijs, eerst via mijn eigen kinderen, bestuurs- en commissiewerk. In 2008 ben ik begonnen met Herstel-werk.
© Herstel-werk 2015HomeColofonContact