Basisonderwijs

Menig leerkracht in het basisonderwijs ervaart een hoge werkdruk. Helaas leidt dat soms ook tot verzuim. Een invaller is niet makkelijk gevonden.

Voorkom uitval! 
Inzet van Herstel-werk kan verzuim voorkomen of beperken. Dat is in het persoonlijk belang van de leerkracht, maar óók in het belang van het onderwijs en de organisatie. Eén verzuimdag kost de werkgever al gauw €300,- per dag. Verzuimpreventie loont, ook in financiële zin!

Leerkrachten willen vanuit hun bevlogenheid (kunnen) werken. Onder andere door het stijgende aantal zorgleerlingen en alle gevraagde administratieve verantwoording, staat dat soms onder druk. 

Hoe iemand met werkdruk om kan gaan, wordt óók bepaald door wie hij of zij is en door iemands persoonlijke omstandigheden. De combinatie kan maken dat iemand overbelast raakt. Het is goed voor de leerkracht zelf, maar ook voor de leerlingen en de school, als verzuim kan worden voorkomen. Heeft iemand zich ziek gemeld, is het streven het verzuim zo kort mogelijk te laten zijn.


Joke Verburg vertelt graag meer over hoe Herstel-werk kan helpen verzuim te voorkomen. Zij is te bereiken op telefoonnummer 06 819 10 919 of per email: joke@herstel-werk.nl
© Herstel-werk 2015HomeColofonContact